Training

Training

In samenwerking met het USC wordt speciaal voor Chip & Charge-leden tennis en padel training aangeboden. Gedurende de vier trainingsperiodes in het jaar worden elke trainingsperiode 9 trainingen van 75 min (avond) of 9 trainingen van 75 min (ochtend) aangeboden. Naast technische vaardigheden wordt er ook uitgebreid aandacht besteedt aan de tactische aspecten van het tennis, met als achterliggende gedachte iedereen in het voorjaar wedstrijdklaar te krijgen voor competitie en toernooien. De trainingsavonden zijn zondag, maandag en dinsdag; sommige periodes wordt er ook 's ochtends getraind.

Met andere woorden: een erg leuke manier om met andere leden te tennissen en je spel op alle fronten te verbeteren!

Bardienst

Iedereen die training heeft, zal af en toe een bardienst draaien na de training. Leden krijgen dit barschema per mail toegestuurd door de secretaris van de Barcommissie. Mocht het op de gegeven data niet uitkomen, onderling ruilen is toegestaan. Mail deze wijziging naar: bar@chipencharge.nl.

Inschrijven voor trainingen

Je schrijft je persoonlijk in voor de trainingen via jouw eigen Chip & Charge account tijdens de inschrijfperiode. Je kunt hierbij jouw beschikbaarheid opgeven en eventueel een voorkeur voor trainingsniveau.

Het betalen van trainingen zal via automatische incasso gebeuren.

Trainingsperiodes

Tennisschema.PNG

Indeling van de trainingen

In tegenstelling tot de overige cursussen op het USC, delen wij de groepen in voor de Chip & Charge-training. Plaatsing geschiedt dus NIET op volgorde van inschrijving. Op basis van de inschrijvingen wordt globaal bekeken welke niveau groepen er gaan komen, vervolgens wordt per groep bekeken wie hiervoor in aanmerking komen.

Mochten er te veel aanmeldingen zijn dan moeten er helaas mensen afvallen; hierbij worden de volgende criteria in onderstaande volgorde gehanteerd:

  • Leden die zich op tijd hebben ingeschreven voor de training krijgen voorrang op leden die zich na de deadline hebben ingeschreven
  • Leden die in het studiejaar het minst getraind hebben krijgen voorrang
  • Tijdens de derde trainingsperiode krijgen leden die zich ingeschreven hebben voor voorjaarscompetitie voorrang op leden die dit niet hebben gedaan
  • Tijdens de 4de trainingsperiode krijgen leden die niet meedoen aan de competitie voorrang boven leden die wel competitie spelen
  • Indien bij bovenstaande criteria leden nog gelijk eindigen zal er geloot worden. Dit gebeurt per groep, dus als je uitgeloot bent, is het nog mogelijk dat je bij een andere groep ingedeeld wordt

Nadat alle groepen ingedeeld zijn wordt er gekeken of er op basis van voorkeuren nog onderling geruild kan worden om iedereen zo gelukkig mogelijk te maken. Op basis van beschikbaarheid wordt het tijdstip van de groep vastgesteld.

Indeling bekendmaking

We proberen de groepsindeling bekend te maken voor de start van de inschrijving voor de overige USC-trainingen, zodat je, als je onverhoopt uitgeloot bent, je daar nog voor kunt inschrijven. Dit betekent dat de inschrijving al een dikke maand voor het begin van een periode plaatsvindt! (Dit is voor de eerste trainingsperiode niet mogelijk). Leden die in september lid willen worden en nog mee willen doen met de eerste periode kunnen een mailtje sturen naar: competitie@chipencharge.nl.

Voor meer info kun je contact opnemen met de competitieleider Tom Ketels door te mailen naar: competitie@chipencharge.nl.

Afmeldprocedure voor trainingen

Zodra je weet dat je niet aanwezig kan zijn bij een training, ga je opzoek naar een vervanger. Probeer dit ruim van tevoren te doen op de volgende manieren:

  • Plaats een bericht in de appgroep van jouw niveau dat je een invaller zoekt
  • Benader leden met overeenkomstige speelsterkte persoonlijk

Bij het niet goed uitvoeren van de hierboven genoemde procedure word je zonder pardon uitgesloten voor de (voor jou) eerstvolgende trainingsperiode.

Indien een speler meer dan een kwartier te laat is voor diens training heeft de trainer het recht om deze te weigeren voor die training.

  • Training

Wanneer gooi jij een balletje op?

Lijkt het jou leuk om lid te worden bij A.S.T.P.V. Chip & Charge? Schrijf je dan snel in! Dit kan online of gewoon aan de balie op het tennispark of bij het Universitair Sportcentrum.