Competitie

Competitie

Chip & Charge doet mee aan verschillende door de KNLTB georganiseerde tennis en padel competities: in de voorjaarscompetitie (VJC) en najaarscompetitie (NJC) strijden we momenteel met ruim 40 tennis teams en 4 padel teams, en het aantal deelnemers stijgt nog elk jaar.

We starten het jaar met zowel de tennis als padel KNLTB najaarscompetitie. Later in het jaar hebben leden de mogelijkheid om mee te doen met de tennis en padel KNLTB voorjaarscompetitie. Hierbij zijn verreweg de meeste Chip & Charge-leden actief en genieten we wekelijks van geweldige feestjes op en rond de banen.

Indeling van de competitie teams

Elk jaar worden alle teams opnieuw ingedeeld, bestaande teams worden dus in principe niet gehandhaafd. Hierbij worden oude en nieuwe, actieve en minder actieve leden zoveel mogelijk gemixt, zodat iedereen zoveel mogelijk bij de club betrokken wordt en er een prima sfeer tijdens de competitiedagen ontstaat. Het is wel mogelijk om enige voorkeuren voor teamgenoten door te geven.

Tot nu toe kunnen we verreweg het grootste gedeelte van de deelnemers plaatsen, bij overinschrijving zullen actieve leden voorrang krijgen op niet-actieve leden. Zorg dus dat je ook langskomt bij andere Chip & Charge activiteiten, racketavonden, borrels en trainingen enzovoort!

Inschrijven voor de competitie

Je schrijft je persoonlijk in voor de voorjaarscompetitie via jouw eigen Chip & Charge account. Je kunt hierbij aangeven of je liever op zaterdag of op zondag speelt, en eventueel een voorkeur voor enkele teamgenoten. Inschrijven met een heel team is dus niet mogelijk. Waar mogelijk zal met maximaal 2 teamgenoten rekening gehouden worden.

Het betalen van competitiebijdragen zal via automatische incasso gebeuren.

Competitie op zaterdag of zondag

Op zaterdag wordt er gespeeld in de districtscompetitie van district IJmond, verdeeld over de 2e t/m 5e klasse. De wedstrijden duren over het algemeen een uurtje of 6, waarna er op het park natuurlijk nog genoeg te beleven valt. Een mix-team speelt 5 wedstrijden: 1 DE, 1 HE, 1 DD, 1 HD en 1 GD. De dames- en herenteams spelen 6 wedstrijden: 4 DE en 2 DD.

Op zondag moet je er rekening mee houden dat je de hele dag aan het tennissen bent. De mix-teams spelen 8 wedstrijden: 2 DE, 2 HE, 1 DD, 1 HD en 2 GD. De dames- en herenteams spelen 6 wedstrijden: 4 DE en 2 DD.

Er is een klein niveau-verschil tussen de beide dagen: op zondag komen spelers van niveau 3 t/m 8 (8-spelers met enige wedstrijdervaring) goed aan hun trekken, terwijl op zaterdag het niveau varieert van ongeveer 4 t/m 9 (al kan dat voor de hoogste teams -afhankelijk van de inschrijvingen en eventuele promoties- nog hoger komen te liggen).

Sfeerimpressie Voorjaarscompetitie

  • Competitie

Wanneer gooi jij een balletje op?

Lijkt het jou leuk om lid te worden bij A.S.T.P.V. Chip & Charge? Schrijf je dan snel in! Dit kan online of gewoon aan de balie op het tennispark of bij het Universitair Sportcentrum.