Competitie

Algemene info
Chip & Charge doet mee aan verschillende door de KNLTB georganiseerde competities. We starten het jaar met de KNLTB Landelijke najaarscompetitie. In 2018 deden hier 12 teams op zaterdag en 6 teams op zondag aan mee. 

Vooral bij de voorjaarscompetitie zijn verreweg de meeste Chip & Charge-leden actief, hetgeen wekelijks zorgt voor een geweldig feest op en rond de banen. (Kijk bijvoorbeeld even naar het fotoalbum.)

Elk jaar worden alle teams opnieuw ingedeeld, bestaande teams worden dus in principe niet gehandhaafd. Hierbij worden oude en nieuwe, actieve en minder actieve leden zoveel mogelijk gemixt, zodat iedereen zoveel mogelijk bij de club betrokken wordt en er een prima sfeer tijdens de competitiedagen ontstaat. Het is wel mogelijk om enige voorkeuren voor teamgenoten door te geven.

Tot nu toe kunnen we verreweg het grootste gedeelte van de deelnemers plaatsen, bij overinschrijving zullen actieve leden voorrang krijgen op niet-actieve, zorg dus dat je ook langskomt bij andere Chip & Charge activiteiten, racketavonden, borrels en trainingen enzovoort!

Het betalen van competitiebijdragen zal via automatische incasso gebeuren.

Voorjaarscompetitie
Chip & Charge doet massaal mee aan de voorjaarscompetitie van de KLNTB. Afgelopen jaar maakten maarliefst 32 teams er een geweldig spektakel van, en het is het moment in het jaar dat verreweg de meeste leden op en rond de tennisbanen te vinden zijn. Een goede traditie is dat zoveel mogelijk uitspelende teams in de loop van de dag terugkeren naar het tennispark, om daar de laatste wedstrijden op de baan hartstochtelijk toe te juichen. Vervolgens gaat het feest in het clubhuis door tot in de kleine uurtjes.

Op zaterdag wordt er gespeeld in de districtscompetitie van district IJmond. Een mix-team speelt 5 wedstrijden: 1 DE, 1 HE, 1 DD, 1 HD en 1 GD. Sinds een paar jaar zitten we propvol met 20 teams, verdeeld over de 2e t/m 5e klasse.

Het maximum aantal teams op zondag was al een aantal jaren eerder bereikt. 10 mix- en 2 herenteams verdedigden in 2011 de eer van Chip & Charge in de landelijke competitie van de KNLTB. De mix-teams spelen 8 wedstrijden, de herenteams 6. Voor 2009 hadden we 1x 3e, 2x 4e, 4x 5e, 2x 6e en 2x 7e klasse mix-teams. De herenteams speelden in de 1e en 5e klasse.

Op zondag moet je er rekening mee houden dat je de hele dag aan het tennissen bent. Op zaterdag duren de wedstrijden over het algemeen een uurtje of 6 (waarna er op het park natuurlijk nog genoeg te beleven valt).

Verder is er een klein niveau-verschil tussen de beide dagen: op zondag komen spelers van niveau 3 t/m 8 (8-spelers met enige wedstrijdervaring) goed aan hun trekken, terwijl op zaterdag het niveau varieert van ongeveer 4 t/m 9 (al kan dat voor de hoogste teams -afhankelijk van de inschrijvingen en eventuele promoties- nog hoger komen te liggen).

Inschrijven
Je schrijft je persoonlijk in voor de voorjaarscompetitie. Je kunt hierbij aangeven of je liever op zaterdag of op zondag speelt, en eventueel een voorkeur voor enkele teamgenoten. Inschrijven met een heel team is dus niet mogelijk.

Waar mogelijk zal met maximaal 2 teamgenoten rekening gehouden worden. Elk jaar worden de teams opnieuw samengesteld, waarbij oude en nieuwe, actieve en minder actieve leden zoveel mogelijk gemengd worden.