Geschiedenis

Geschiedenis

Wij willen de oprichtster van Chip & Charge en erelid Vivian Schonbach bedanken voor onderstaande tekst.

'Op 26 augustus 1998 is dé Amsterdamse Studenten Tennisvereniging Chip & Charge (A.S.T.V. Chip & Charge) opgericht. In de zomer van 1997 waren enkele leden van US-tennis al aan de voorbereidingen voor die oprichting begonnen. US-tennis, een subafdeling van de Universitaire Sportvereniging, lag sinds 1996 aan het infuus. Daarom wilden de leden graag een nieuwe onafhankelijke vereniging met meer uitstraling oprichten.

Het was ook duidelijk dat veel studenten op zoek waren naar een vereniging die bier drinken met een sport combineert. Tijdens het studiejaar 1997-1998, toen US-tennis nog niet ter aarde besteld kon worden, gebruikte de club al de naam Chip & Charge. Omdat dat jaar ook hard gewerkt werd aan de opbloeiende vereniging, lukte het om Chip & Charge in augustus 1998 op te richten, tot vreugde van de leden, de KNLTB en het USC.

US-tennis maakte al jaren gebruik van de banen van het USC en zo bleef Chip & Charge dat ook doen. In het begin had de vereniging haar eigen blokhut op het tennispark aan de Boelelaan. Later werd de traditie van zelf drank in- en verkopen en schuilen in de hut verruild voor de faciliteiten van het USC. In 2002 heeft het USC een nieuw, schitterend tennispark geopend, waar de Chip & Chargers nu hun eigen plek hebben in het supergezellige clubhuis.

Zo is de vereniging in een paar jaar uitgegroeid van een groepje fanatieke tennissers met een goed idee tot een bloeiende vereniging met meer dan 300 leden. En nog steeds realiseert de club haar doel: 'bevorderen van sport en gezelligheid onder studenten'.

Voor meer informatie over de geschiedenis van Chip & Charge, kan je dit document inkijken.

Naamswijziging naar A.S.T.P.V. Chip & Charge

In juli 2019 heeft de naamswijziging van A.S.T.V. (Amsterdamse Studenten Tennis Vereniging) Chip & Charge naar A.S.T.P.V. (Amsterdamse Studenten Tennis & Padel Vereniging) Chip & Charge plaatgevonden. De Statuten, het Huishoudelijk Reglement en de website zijn aangepast om padel te integreren in onze vereniging. Chip & Charge is daarmee de eerste studenten Padel vereniging van Nederland geworden. Met deze wijziging kunnen wij een compleet nieuwe (racket)sport aan heel studerend Amsterdam aanbieden. Tennis en padel worden momenteel naast elkaar aangeboden waardoor wij een groter studerend publiek aan kunnen spreken en potentiële leden voorgoed kunnen binden aan onze vereniging.

  • Geschiedenis

Wanneer gooi jij een balletje op?

Lijkt het jou leuk om lid te worden bij A.S.T.P.V. Chip & Charge? Schrijf je dan snel in! Dit kan online of gewoon aan de balie op het tennispark of bij het Universitair Sportcentrum.