Onze vereniging

Onze vereniging

Chip & Charge is dé Amsterdamse Studenten Tennis Vereniging voor alle (ex-) studenten die sport en gezelligheid willen combineren. Het is de perfecte vereniging voor tennissers van alle speelsterktes, van beginner tot gevorderde.

Als vereniging bieden we veel meer dan alleen een individueel lidmaatschap bij het USC. Als lid van de vereniging krijg je een KNLTB- pasje, wat betekent dat je mee kunt doen aan alle toernooien in Nederland. Ook bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan de KNLTB-competities, waarin Chip & Charge met meerdere teams van verschillende niveaus op zaterdag en zondag meespeelt. En daarnaast kun je deelnemen aan alle activiteiten die Chip & Charge te bieden heeft, zowel op als naast de tennisbaan.

Hieronder vind je in het kort wat Chip & Charge te bieden heeft, met een verwijzing naar pagina's met meer informatie.

Vrij spelen

Als je lid wordt van Chip & Charge wordt je vingerafdruk opgeslagen. Hiermee kun je op elk gewenst tijdstip (oftwel tussen 8.30 en 23.30) het park binnenkomen om gratis vrij te spelen, ook 's winters op de 4 binnenbanen. De kleedkamers zijn ook altijd te bereiken en de kantine is op werkdagen van 16:00 tot 20:00 geopend, met uitzondering van vrijdag. Vrijdag is de kantine van 16:00 tot 18:00 geopend.

Je kunt 1 maal per week, maximaal 3 dagen van tevoren een baan reserveren (020-5258932, tijdens openingstijden). Hou er rekening mee dat doordeweeks van ongeveer 17:00 tot 22:00 meestal 4 banen voor training zijn gereserveerd, dit zijn vrijwel altijd de binnenbanen. Verder kunnen introducées alleen tijdens openingstijden van de kantine binnengelaten worden.

KNLTB-competitie en Chip-training

Chip & Charge neemt met 20 teams op zaterdag en 12 teams op zondag deel aan de voorjaarscompetitie van de KNLTB. In het najaar spelen er 18 teams in de najaarscompetitie. Bij inschrijving kun je aangeven of je competitie wilt spelen en je kunt een voorkeur voor een dag opgeven. In de competitieweekeinden is het terras bij de banen overvol en gaat het feest door tot in de kleine uurtjes.

Speciaal voor Chip & Charge-leden wordt de Chip-training aangeboden. Deze training wordt door ervaren, door ons goedgekeurde, trainers gehouden en er wordt, zeker naarmate de competitie dichterbijkomt, extra aandacht besteed aan de tactische aspecten van wedstrijdtennis.

Activiteiten

Chip & Charge organiseert een heleboel activiteiten, zowel op het gebied van tennis als allerlei andere uitstapjes. Deelname laten we geheel over aan jezelf. Maandelijks is er op maandag een racketavond op het park en op woensdag een drukbezochte borrel in de Biblos bij het Leidseplein. Qua tennis zijn er natuurlijk verschillende toernooitjes voor de leden en worden er daarnaast andere activiteiten georganiseerd zoals een liftwedstrijd naar een stad in Europa.

Een kleine selectie:

 • Toernooitjes
 • Clubkampioenschappen
 • Racketavond
 • Borrels
 • Grootse feesten
 • Liftwedstrijd
 • Wintersportreis
 • (Groot) Nederlandse Studenten Kampioenschappen
 • Bezoeken van toptoernooien zoals Roland Garros
 • We zijn bij elke Davis Cup ontmoeting van Nederland van de partij
 • Chip & Charge Open

Sinds 2003 hebben we een eigen open toernooi: het Chip & Charge Open Toernooi. Het toernooi staat garant voor een weeklang toptennis, activiteiten, feesten, bier, slaaptekort en oerhollandse gezelligheid. De eerste editie was meteen een gigantisch succes, en sindsdien is het alleen maar groter geworden.

Naast de toernooispelers uit Amsterdam en omgeving, zullen ook tennissers van studententennisverenigingen uit heel Nederland deze week meebeleven; speciaal voor hen en iedereen die geen seconde van het spektakel wil missen, kan er naast de banen gekampeerd worden.

Locatie

De vereniging is sinds de herfst van 2001 gehuisvest op een splinternieuw park. Het complex ligt naast de Jaap Eden Baan (de ijsbaan) in de Watergraafsmeer. Er liggen acht mooie plexipave banen, in de winter zijn 4 van de 8 banen overdekt door middel van een blaashal. Alle banen zijn voorzien van verlichting, die tot 23:30 gebruikt kan worden.

Temidden van alle banen ligt een fraai tennispaviljoen; de kantine hebben we in eigen beheer, waardoor het een echt Chip & Charge-clubhuis is geworden.

Alles op een rijtje

A.S.T.P.V. Chip & Charge is voor alle (ex-) studenten die sport en gezelligheid willen combineren.
De perfecte vereniging voor tennissers van alle speelsterktes, van beginner tot gevorderde. Mogelijkheid om competitie te spelen op verschillende niveaus op zaterdag of zondag. Vele extra activiteiten als toernooitjes, clubavonden, interne competitie, borrels, uitwisselingen, uitstapjes naar bekende toernooien, etc.

Contact

Voor verdere vragen kun je contact met ons opnemen via de contactpagina of door te mailen naar één van de (ondersteunende) bestuursleden:

Milou van der Klift (voorzitter): voorzitter@chipencharge.nl
Natascha Siersema (secretaris): bestuur@chipencharge.nl
Vera Bax (penningmeester): penningmeester@chipencharge.nl
Louise Snel (interne zaken): internezaken@chipencharge.nl
Anna Kostiouk (externe zaken): externezaken@chipencharge.nl (ondersteunend bestuurslid)
Tom Ketels (competitieleider): competitie@chipencharge.nl (ondersteunend bestuurslid)

 • Onze vereniging

Wanneer gooi jij een balletje op?

Lijkt het jou leuk om lid te worden bij A.S.T.P.V. Chip & Charge? Schrijf je dan snel in! Dit kan online of gewoon aan de balie op het tennispark of bij het Universitair Sportcentrum.